ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LVIII

Скликання:

VIII

Статус:

В цілому

Дата прийняття:

29.03.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

ТЕКСТ РІШЕННЯ: № №58-53/VIII

ПАЛАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

УМАНСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

29 березня 2024 року №58-53/VIII

Про включення до переліку земельних ділянок комунальної власності,

права оренди на які виставляються на земельні торги окремими

лотами та проведення земельних торгів у формі електронного

аукціону щодо продажу права оренди на земельну ділянку площею 0,9037 га

для рибогосподарських потреб в адміністративних межах села Іванівка

(за межами населеного пункту)

Відповідно до пункту 34 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись статтями 12, 83, 122, 124, 127, 134, 135, 136, 137, 138,139 Земельного кодексу України, статтями 51, 85 Водного кодексу України, Законами України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», враховуючи рішення Паланської сільської ради від 28.06.2022 року №30-2/VIII «Про встановлення ставок орендної плати за земельні ділянки на території Паланської сільської територіальної громади», сільська рада вирішила:

  1. Включити до переліку земельних ділянок комунальної власності, права оренди на які виставляються на земельні торги окремими лотами, земельну ділянку площею 0,9037 га (кадастровий номер 7124383400:04:000:0009) для рибогосподарських потреб в адміністративних межах села Іванівка Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області (за межами населеного пункту).
  2. Виставити на земельні торги у формі електронного аукціону лот - право оренди у розмірі річної орендної плати на земельну ділянку комунальної власності площею 0,9037 га (кадастровий номер – 7124383400:04:000:0009) для рибогосподарських потреб за рахунок земель водного фонду у комплексі з водним об’єктом, розташовану в адміністративних межах села Іванівка Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області (за межами населеного пункту).

3. Затвердити стартовий розмір річної орендної плати за земельну ділянку, мінімальний крок торгів та інші умови користування земельною ділянкою, а саме:

3.1. Стартова річна орендна плата за земельну ділянку становить: 1987,40 гривень без ПДВ (10 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки).

3.2. Мінімальний крок торгів: 1 % стартової ціни лота.

3.3. Розмір гарантійного внеску за лотом становить: 30% стартового розміру річної орендної плати.

3.4. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 19873,98 гривень.

3.5. Зобов’язати переможця земельних торгів:

- провести оплату придбаного лота у порядку та строки, визначені чинним законодавством;

- забезпечити використання земельної ділянки, згідно її цільового призначення;

- за власні кошти здійснити державну реєстрацію права користування земельною ділянкою.

4. Затвердити проект договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом, який пропонується укласти з переможцем земельних торгів у формі електронного аукціону.

5. Провести земельні торги з продажу права оренди на земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом, відповідно до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Закону України «Про оренду землі», та продати право оренди у розмірі річної орендної плати на земельну ділянку для рибогосподарських потреб, переможцю аукціону. За результатами аукціону передати переможцю торгів земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у користування на умовах, визначених в договорі оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом.

6. Встановити строк оренди земельної ділянки – 25 (двадцять п’ять) років.

7. Відповідальній особі від виконавчого комітету сільської ради опублікувати в електронній торговій системі оголошення про проведення земельних торгів. При оприлюдненні оголошення про проведення земельних торгів, визначити час проведення електронних торгів, з урахуванням вимог, встановлених чинним законодавством торгів та за їх результатами укласти (підписати) з переможцем торгів договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань земельних відносин, будівництва та благоустрою, екології, охорони навколишнього природного середовища, ліквідації надзвичайних ситуацій (Сергій Войченко).

Сільський голова Руслан ЯРЕМЧУК